Державні закупівлі
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІННИЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 32»
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик,розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Інформація про замовника:
Найменування – КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ВІННИЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 32».
Місцезнаходження замовника – Україна, 21001 Вінницька область, Вінницький район, м. Вінниця вул. вул. Героїв Нацгвардії, 40
Ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань – 26219747
Категорія: передбачено п.3 ч.4 ст. 2 ЗУ "Про публічні закупівлі"
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): код ДК 021:2015 - 55510000-8 Послуги їдалень (Послуги їдалень дітей пільгових категорій (аутсорсинг). Послуги їдалень дітей в пришкільному таборі (аутсорсинг))
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями,
UA-2023-12-20-009774-a.
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
1 574 910,00 грн. (Один мільйон п’ятсот сімдесят чотири тисячі дев’ятсот десять гривень 00 копійок).
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізомзагальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Термін надання послуг: з дати укладання договору по 31 грудня 2024р.
Якісні та технічні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням реальних потреб замовника та оптимального співвідношення ціни та якості.
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
Замовник самостійно визначає необхідні технічні характеристики предмета закупівлі з огляду на специфіку предмета закупівлі, керуючись принципами здійснення закупівель та з дотриманням законодавства.
У місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».
У місцях, де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином, вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».
Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду послуг — замовник здійснює закупівлю даного виду послуг, оскільки вони за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідають потребам та вимогам замовника.
Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 (зі змінами).
Організація харчування у закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку повинна здійснюватися з дотриманням норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Приготування готових страв повинно здійснюватися з дотриманням процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Учасник зобов’язаний під час надання послуг застосовувати постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР
- Постанові Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами)
- Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 116 від 02 лютого 2011 року (зі змінами).
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб»
- Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти».
Учасник при організації харчування зобов’язаний:
1) визначати режим (кратності), способу, форми та графіка харчування відповідно до особливостей контингенту здобувачів освіти в закладі освіти та закладі оздоровлення та відпочинку, їх матеріально-технічного забезпечення, наявності відповідних приміщень за погодженням із замовником;
2) визначати відповідальну особу за організацію харчування;
3) здійснювати закупівлю харчових продуктів;
4) складати примірне чотиритижневе сезонне меню;
5) здійснювати прийом та бракераж харчових продуктів та заповнювати відповідні бракеражні журнали;
6) вести облік здобувачів освіти, що забезпечуються безоплатним гарячим харчуванням за рахунок бюджетних коштів;
7) готувати та здійснювати реалізацію готових страв;
8) здійснювати внутрішній контроль за якістю харчових продуктів та готових страв, організацією харчування, дотриманням вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та якість харчових продуктів;
9) вести документацію з організації харчування;
10) постійно здійснювати підтримку у належному робочому стані обладнання та устаткування їдальні (харчоблоку), посуду, забезпечувати створювати умови для зберігання харчових продуктів, готових страв.
Процес вибору та споживання їжі здобувачами освіти/дітьми організовується таким чином, щоб здобувачі освіти/діти отримували їжу за встановленим розкладом та мали достатньо часу для її споживання.
Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності), та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Примірні чотиритижневі сезонні меню погоджуються з територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Крім послуг їдальні, учасник може забезпечити замовника відповідною дозволеною постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 до реалізації в закладі освіти буфетною продукцією та забезпечити роботу буфету відповідним персоналом і обладнанням. Послуги їдалень та буфета, а також приготування їжі мають здійснюватися виключно в приміщеннях їдальні та харчоблоку закладу освіти. Ціна послуг та буфетної продукції має включати в себе витрати на закупку продуктів, транспорт, приготування, а також витрати на прибирання та миття посуду, тощо. Ціна послуг та буфетної продукції повинна включати в себе всі податки та збори, обов’язкові платежі.
Кількість учнів може змінюватися відповідно до фактичного відвідування.
Учасник у пропозиції також враховує, що протягом року змінюється кількісний склад учнів, а також необхідність в організації дієтичного та, можливо, - лікувального харчування, тому можливі зміни в кількості дітей в кожній групі та потребі у дієтичному та лікувальному харчуванні.
Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування дітей визначеного керівником закладу.
Учасник під час надання послуг повинен передбачити заходи із захисту довкілля, а саме надати гарантійний лист в довільній формі в якому гарантує застосування заходів із захисту довкілля.
Учасник повинен забезпечити необхідну кількість штатного персоналу для приготування їжі, миття посуду, прибирання харчоблоку, видачі готових страв, повного сервірування столів та прибирання столів.
Персонал, який планується залучати безпосередньо до приготування їжі, повинен мати особисті медичні книжки встановленого МОЗ зразка з результатами проходження періодичних профілактичних медичних оглядів, та інші необхідні документи, в т.ч. і документи про відповідну професійну освіту оформлені у відповідності до діючого законодавства. Персонал повинен пройти гігієнічне навчання зі здачею заліку з гігієнічних знань.
Щодня персонал їдальні (харчоблоку) особисто розписується у журналі здоров’я працівників їдальні (харчоблоку) про відсутність дисфункції кишечника та гострих респіраторних інфекцій. У журналі здоров’я, зокрема, зазначається дата; прізвище, ім’я, по батькові, особистий підпис працівника про відсутність дисфункції кишечника та гострих респіраторних інфекцій, підпис медичного працівника закладу про відсутність у працівника гнійничкових захворювань.
Учасник повинен суворо дотримуватися правил приймання продуктів, що отримує їдальня, а також умов і строків зберігання та реалізації продуктів, що швидко псуються. Відповідальність за безпеку і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, що забезпечує харчування учнів. Продовольчий товар та сировина повинна мати сертифікат відповідності та якісне посвідчення.
Учасник повинен дотримуватись умов і термінів зберігання продуктів харчування, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку.
Приготування готових страв для їх споживання здійснюється з дотриманням послідовності та поточності технологічного процесу, рецептури, а також відповідно до вимог санітарного законодавства, законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів та норм харчування.
Учасник несе відповідальність за зберігання та використання денного запасу продуктів, повноту закладки продуктів і вихід страв, якість і своєчасне приготування їжі, дотримання технології виготовлення, відбір та зберігання добової проби страв, додержання правил особистої гігієни, санітарний стан приміщень харчоблоку.
Під час приготування страв та виробів, що не містять глютену, слід дотримуватися вимог щодо запобігання потраплянню глютену до таких страв.
На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на усі продукти харчування, які використовуються для надання послуг.
Під час надання послуг та приготування їжі учасник забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок працівникам замовника, здійснюючим контроль і нагляд, для проведення перевірки відповідності виробництва, зберігання, транспортування, реалізації і використання харчових продуктів.
Учасник повинен щодня проводити бракераж готових страв за участю медичного працівника школи чи іншої визначеної керівником закладу відповідальною за проведення бракеражу особою/ами, відповідно до вимог Постанови КМУ № 305. У разі встановлення та актування бракеражем факту неякісного приготування готових страв їх заміна повинна бути проведена не пізніше ніж протягом двох годин (у відповідності до вимог п.24 постанови 305) та забезпечити дотримання вимог щодо відбору і зберігання добових проб страв.
Реалізація (видача) готових страв здійснюється після закінчення їх приготування та бракеражу.
Учасник повинен забезпечити належне санітарне утримання приміщення харчоблоку, технологічного обладнання та інвентарю.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентаря, спеціального та санітарного одягу, миючими і дезінфікуючими засобами, здійснювати технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання харчоблоку, здійснювати централізоване прання санітарного одягу, вживати заходи щодо забезпечення дотримання правил пожежної безпеки.
Під час надання послуг відповідальність за збереження об’єктів Замовника та їх складових, дотримання протипожежного стану та вимог безпеки праці покладається на Учасника, у т. ч. Учасник несе у повному обсязі відповідальність за дотримання вимог охорони праці, виробничої санітарії, електробезпеки та пожежної безпеки, та інших робіт необхідних для належного надання послуг. Учасник зобов’язаний здійснювати відшкодування завданих збитків майну та обладнанню замовника.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника.
Учасник несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України.
Кількість дітей, які мають харчуватись:
Діти пільгових категорій – 305 дітей;
Діти в пришкільному таборі - 120 дітей.
Кількість учнів на харчування узгоджується замовником кожного дня.
В закладі необхідно організувати харчування учнів за грошовими нормами (згідно чинного рішення органів місцевої влади):
- Діти пільгових категорій – грошова норма 50 грн. (одноразове харчування);
- Діти в пришкільному таборі – грошова норма 82 грн. (дворазове харчування).
До дітей пільгових категорій відносяться:
- діти-сироти;
- діти, позбавлені батьківського піклування;
- діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;
- діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;
- діти з числа внутрішньо переміщених осіб;
- діти, які мають статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
- діти з числа осіб, визначених у статті 10 та 101 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
- діти із сімей, у яких один із батьків є учасником бойових дій або інвалідом війни та захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.
Остаточні фінансові розрахунки Замовник проводить по кількості дітей, які харчувались, після надання відповідних документів.
Примірне чотирьохтижневе осіннє меню для харчування учнів пільгових категорій
грошова норма 50,00 грн
Назва страв
|
Вихід страви, г |
Енерго- цінність ккал |
1-й тиждень
|
||
3 |
4 |
5 |
Понеділок: |
|
|
Салат з гарбузом (морквою) і яблуком / з помідорів та солодкого перцю / з помідорів та огірків / та сир твердий |
70/15 |
100 |
Курка по - італійські |
50 |
63 |
Каша булгур / пшенична |
120 |
132 |
Узвар з сухофруктів |
150 |
111 |
|
|
406 |
Вівторок: |
|
|
Салат з моркви з сиром |
70 |
78 |
Відбивна з філе/ паличка куряча |
40 |
122 |
Каша “Сонячна” кукурудзяна / кускус |
120 |
143 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій травʼяний / чай |
150 |
1 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
460 |
Середа: |
|
|
Овочі тушковані, яйце варене |
70/20 |
92 |
Каша молочна з крупою /гарбузова/ з сухофруктами та маслом вершковим |
200/4 |
280 |
Напій лимонно -апельсиновий / з цикорієм |
150 |
48 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
465 |
|
|
|
Четвер: |
|
|
Овочі свіжі/ варені/ квашені |
70 |
17 |
Макаронник з сиром / макарони відварні з сиром твердим |
140 |
244 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
461 |
П’ятниця: |
|
|
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку |
70 |
48 |
Рибні нагетси / котлети |
50 |
81 |
Картопля відварна / пюре |
120 |
128 |
Запечений бутерброд з сиром |
30/10 |
105 |
Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий |
150 |
39 |
|
|
401 |
2-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат зі свіжих огірків / морква вітамінна з лимонним соком/ морква припущена |
70 |
40 |
Нагетси / биточки / курячі |
45 |
97 |
Каша пшенична «Артек»/ кускус / булгур |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Какао |
100 |
56 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
441 |
Вівторок: |
|
|
Овочеве асорті, сир твердий |
70/10 |
55 |
Котлета куряча з соусом«кетчуп»/ мʼясо куряче тушковане |
50/20
|
146 |
Горохове пюре |
120 |
214 |
Чай з лимоном / травʼяний |
150 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
463 |
Середа: |
|
|
Буряк тушкований зі сметаною/з сухариками /салат з буряка з сиром |
70 |
49 |
Фиш бол у соусі |
50/50 |
124 |
Картопляне пюре |
120 |
125 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій каркаде / з цикорієм |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
452 |
Четвер: |
|
|
Салат зі свіжих огірків / зі свіжої капусти з кунжутом/ з квашеної капусти |
70 |
71 |
Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене |
40 |
63 |
Каша “Сонячна” кукурудзяна |
120 |
143 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/ йогурт/ ряжанка |
125 |
62 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
455 |
П’ятниця: |
|
|
Салат зі свіжих помідорів / зі свіжих помідорів та огірків / з варених овочів |
100 |
56 |
Макарони відварені з сиром твердим |
140 |
241 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
426 |
3-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат зі свіжих помідорів та солодкого перцю /зі свіжих огірків / з моркви та яблук з олією |
70 |
49 |
Мак енд чіз/ макарони з сиром |
150 |
226 |
Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
358 |
Вівторок: |
|
|
Овочі свіжі /квашені/варені / , сир твердий |
70/10 |
55 |
Рис «Паєлья» /плов з куркою |
150 |
234 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
423 |
Середа: |
|
|
Риба тушкована з овочами / риба запечена з морквою та цибулею під соусом “Бешамель” |
60 |
71 |
Картопляне пюре |
120 |
167 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/йогурт/ ряжанка |
125 |
63 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
417 |
Четвер: |
|
|
Салат зі свіжих огірків / зі свіжих помідорів та огірків / зі свіжої капусти з насінням |
70 |
61 |
Фрикадельки курячі / піджарка |
50 |
88 |
Каша гречана / кускус |
120 |
132 |
Какао |
150 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
410 |
П’ятниця: |
|
|
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку та яйце варене |
70/40 |
111 |
Запіканка сирна з бананом/ пудинг манний з бананом |
150 |
282 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Чай з лимоном / чай / напій з липою |
150/7 |
3 |
|
|
467 |
4-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат зі свіжих помідорів / морква вітамінна / припущена/ та сир твердий |
70/10 |
73 |
Тефтелі курячі |
60/60 |
198 |
Каша кускус / гречана |
120 |
132 |
Напій каркаде/ мʼятний/ з цикорієм |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
486 |
Вівторок: |
|
|
Асорті овочеве та омлет /яйце варене/ |
70/40 |
80 |
Банош |
120 |
194 |
Хліб цільнозерновий |
10/4/30 |
120 |
Напій лимонний / чай з лимоном |
150/7 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
442 |
Середа: |
|
|
Салат зі свіжих помідорів та солодкого перцю /з капусти з кунжутом /з квашених овочів |
75 |
77 |
Зраза куряча з сиром / котлета по- міланські з сиром /мʼясо куряче запечене з сиром та овочами по- французьки |
40 |
102 |
Картопля тушкована / пюре |
120 |
125 |
Узвар / компот з фруктів або ягід |
150 |
111 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
460 |
Четвер: |
|
|
Салат з моркви з сиром |
70 |
78 |
Рибні стіки (палички) /биточок |
50 |
112 |
Пюре з зеленого гороху |
120 |
173 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий |
150 |
33 |
|
|
467 |
П’ятниця: |
|
|
Овочеве соте / овочеве рагу з зеленим горошком |
100 |
85 |
Запіканка сирна з бананом / сирна з рисом/ сирна з яблуком та морквою |
100 |
183 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
402 |
|
|
|
Примірне чотирьохтижневе зимове меню для харчування учнів пільгових категорій
грошова норма 50,00 грн
Назва страв
|
Вихід страви, г |
Енерго- цінність ккал |
1-й тиждень
|
||
3 |
4 |
5 |
Понеділок: |
|
|
Морква вітамінна з лимонним соком/ морква припущена |
70 |
40 |
Нагетси / биточки / курячі |
45 |
97 |
Каша пшенична «Артек»/ кускус |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Какао |
100 |
56 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
441 |
Вівторок: |
|
|
Овочеве асорті, сир твердий |
70/10 |
55 |
Котлета куряча з соусом «кетчуп»/ мʼясо куряче тушковане |
50/20 |
146 |
Горохове пюре |
120 |
214 |
Чай з лимоном / травʼяний |
150 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
463 |
Середа: |
|
|
Буряк тушкований зі сметаною /з сухариками |
70 |
49 |
Фиш бол у соусі |
50/50 |
124 |
Картопляне пюре |
120 |
125 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій каркаде / з цикорієм |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
452 |
Четвер: |
|
|
Салат зі свіжої капусти з кунжутом/ з квашеної капусти /з кващених огірків |
70 |
71 |
Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене |
40 |
63 |
Каша “Сонячна” кукурудзяна |
120 |
143 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/ йогурт |
125 |
62 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
455 |
П’ятниця: |
|
|
Салат овочевий /з варених овочів / вінегрет |
100 |
88 |
Макарони відварені з сиром твердим |
140 |
241 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
458 |
2-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат з гарбузом /морквою/ та яблуком |
70/15 |
100 |
Курка по - італійські |
50 |
63 |
Каша пшенична / булгур |
120 |
132 |
Узвар з сухофруктів |
150 |
111 |
|
|
406 |
Вівторок: |
|
|
Овочі тушковані, яйце варене |
70/20 |
92 |
Каша молочна з крупою /гарбузова/ з сухофруктами та маслом вершковим |
200/4 |
280 |
Напій травʼяний / чай |
150 |
1 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
418 |
Середа: |
|
|
Морква тушкована в сметанному соусі |
70 |
54 |
Відбивна з філе/ паличка куряча |
40 |
122 |
Пюре з бобових з цибулею |
100 |
167 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій лимонно -апельсиновий / з цикорієм |
150 |
48 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
507 |
Четвер: |
|
|
Овочі квашені / варені/ свіжі |
70 |
17 |
Макаронник з сиром кисломолочн / макарони відварні з сиром твердим |
140 |
244 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
461 |
|
|
|
П’ятниця: |
|
|
Вінегрет /салат з варених овочів |
70 |
89 |
Рибні нагетси / котлети |
50 |
81 |
Картопля відварна / пюре |
120 |
128 |
Запечений бутерброд з сиром |
30/10 |
105 |
Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий |
150 |
39 |
|
|
442 |
3-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат з моркви та яблук з олією |
70 |
49 |
Мак енд чіз/ макарони з сиром |
150 |
226 |
Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
358 |
Вівторок: |
|
|
Овочі квашені/варені / , сир твердий |
70/8 |
50 |
Рис «Паєлья» /плов з куркою |
150 |
234 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
418 |
Середа: |
|
|
Риба тушкована з овочами |
60 |
72 |
Картопляне пюре |
120 |
167 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/йогурт/ ряжанка |
125 |
63 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
418 |
Четвер: |
|
|
Салат з капусти з насіння/вінегрет |
70 |
61 |
Фрикадельки курячі |
50 |
88 |
Каша гречана / кускус |
120 |
132 |
Какао |
150 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
410 |
П’ятниця: |
|
|
Салат з капусти, моркви та зеленого горошку та яйце варене |
70/40 |
111 |
Пудинг манний з бананом / запіканка сирна з яблуком та морквою |
150 |
282 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Чай з лимоном / чай/ напій з липою |
150/7 |
3 |
|
|
467 |
4-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат з капусти з кунжутом / вінегрет / та сир твердий |
70/10 |
97 |
Тефтелі курячі |
60/60 |
198 |
Каша гречана/ “Сонячна” кукурудзяна/ булгур |
120 |
132 |
Напій каркаде/ мʼятний |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
510 |
Вівторок: |
|
|
Овочі свіжі/ варені |
70 |
16 |
Каша молочна з крупою з родзинками/ з гарбузом |
200 |
250 |
Бутерброд з маслом і сиром |
10/4/30 |
120 |
Чай з лимоном / напій лимонний |
150/7 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
434 |
Середа: |
|
|
Капуста тушкована / салат з квашеної капусти / та сир твердий |
70/10 |
88 |
Пастуший пиріг з курячим м’ясом / піджарка куряча з картоплею |
150 |
189 |
Узвар / компот з фруктів або ягід |
150 |
111 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
433 |
Четвер: |
|
|
Буряк, тушкований в сметанному соусі , салат з буряка з сиром |
70 |
49 |
Рибні стіки (палички) /биточок |
50 |
112 |
Пюре з зеленого гороху |
120 |
173 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий |
150 |
33 |
|
|
438 |
П’ятниця: |
|
|
Скрамбл / яйце варене/ та сир твердий |
50/10 |
112 |
Рагу овочеве/ плов овочевий |
120 |
130 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
376 |
|
|
|
Примірне чотирьохтижневе весняне меню для харчування учнів пільгових категорій
грошова норма 50,00 грн
Назва страв
|
Вихід страви, г |
Енерго- цінність ккал |
1-й тиждень
|
||
3 |
4 |
5 |
Понеділок: |
|
|
Овочеве асорті |
70 |
21 |
Зрази курячі з сиром |
60 |
170 |
Горохове пюре |
120 |
214 |
Чай з лимоном / травʼяний |
150 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
453 |
Вівторок: |
|
|
Морква припущена/ салат зі свіжих помідорів та огірків |
70 |
28 |
Биточки курячі з соусом “кетчуп” |
50/25 |
149 |
Каша кускус / “Артек” |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Какао |
100 |
56 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
481 |
Середа: |
|
|
Буряк тушкований зі сметаною/з сухариками / салат з буряка з сиром |
70 |
49 |
Фиш бол у соусі |
50/50 |
124 |
Картопляне пюре |
120 |
125 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій з цикорієм / каркаде |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
452 |
Четвер: |
|
|
Капуста тушкована / салат з варених овочів |
70 |
51 |
Омлет з орегано/ паровий/ яйце варене |
40 |
63 |
Каша “Сонячна” кукурудзяна |
120 |
143 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/ йогурт/ ряжанка |
125 |
62 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
435 |
П’ятниця: |
|
|
Салат овочевий /зі свіжих огірків |
100 |
88 |
Макарони відварені з сиром твердим |
140 |
241 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
458 |
2-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат з варених моркви та буряка/ зі свіжих помідорів та огірків / та сир твердий |
70/15 |
85 |
Курячий шніцель/ піджарка |
50 |
106 |
Каша булгур/ пшенична |
120 |
132 |
Узвар з сухофруктів/ компот з фруктів або ягід |
150 |
111 |
|
|
434 |
Вівторок: |
|
|
Овочі тушковані, яйце варене |
70/40 |
124 |
Банош |
120 |
194 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій лимонно -апельсиновий |
150 |
48 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
482 |
Середа: |
|
|
Салат з вареної моркви/ зі свіжих овочів |
70 |
54 |
Паличка куряча/ биточок |
40 |
122 |
Ризотто з зеленим горошком та твердим сиром |
120 |
191 |
Напій з цикорієм |
150 |
48 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
460 |
Четвер: |
|
|
Овочі варені/ свіжі |
70 |
17 |
Макаронник з сиром / макарони відварні з сиром твердим |
140 |
244 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий |
200 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
461 |
|
|
|
П’ятниця: |
|
|
Салат з варених / свіжих / овочів |
70 |
89 |
Рибні нагетси / котлети |
50 |
81 |
Картопля відварна / пюре |
120 |
128 |
Запечений бутерброд з сиром |
30/10 |
105 |
Компот з ягід або фруктів / кисіль фруктовий |
150 |
39 |
|
|
442 |
3-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Салат з вареної моркви / буряка/ свіжих огірків |
70 |
30 |
Мак енд чіз/ макарони з сиром |
150 |
226 |
Напій каркаде/ з цикорієм / травʼяний |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
339 |
Вівторок: |
|
|
Овочі варені, свіжі |
70 |
17 |
Шпундра з куркою |
75 |
107 |
Рис розсипчастий/ булгур |
100 |
137 |
Бутерброд з сиром |
30/10 |
105 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
429 |
Середа: |
|
|
Риба запечена з морквою та цибулею під соусом “Бешамель” / рибні стіки (палички) |
60 |
71 |
Картопляне пюре |
120 |
167 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кефір/йогурт |
100 |
50 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
404 |
Четвер: |
|
|
Капуста тушкована / салат зі свіжих помідорів / огірків |
70 |
57 |
Фрикадельки курячі |
50 |
88 |
Каша гречана/ кускус |
120 |
132 |
Какао / ряжанка |
150 |
84 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
406 |
П’ятниця: |
|
|
Овочеве рагу з зеленим горошком та яйце варене |
75/20 |
120 |
Пудинг манний з бананом / запіканка сирна з бананом |
120 |
226 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Чай з лимоном / чай/ напій з липою |
150/7 |
3 |
|
|
420 |
4-й тиждень
|
||
Понеділок: |
|
|
Морква припущена / салат з моркви вареної/ зі свіжих огірків/ та сир твердий |
70/10 |
64 |
Тефтелі курячі |
50/50 |
165 |
Каша гречана / кускус |
120 |
132 |
Напій каркаде/ мʼятний |
150 |
38 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
444 |
Вівторок: |
|
|
Каша молочна з крупою з родзинками/ з бананом |
200 |
250 |
Бутерброд з сиром, маслом та овочами |
10/4/20/30 |
125 |
Чай з лимоном / напій лимонний / |
150/7 |
3 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
423 |
Середа: |
|
|
Капуста тушкована / салат зі свіжих помідорів |
70 |
39 |
Котлета по - міланськи з сиром/ відбивна куряча з сиром |
40 |
102 |
Картопля відварена / пюре |
120 |
167 |
Узвар / компот з фруктів або ягід |
150 |
111 |
Фрукти свіжі |
70 |
45 |
|
|
464 |
Четвер: |
|
|
Буряк, тушкований в сметанному соусі / салат з буряка з сиром |
70 |
49 |
Рибні стіки (палички) / нагетси |
50 |
112 |
Пюре з зеленого гороху |
120 |
173 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій лимонно-апельсиновий / апельсиновий |
150 |
33 |
|
|
438 |
П’ятниця: |
|
|
Овочі варені / свіжі |
70 |
17 |
Скрамбл / яйце варене/ та сир твердий |
50/10 |
112 |
Каша “Сонячна”/ булгур |
120 |
143 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий/ кисіль фруктовий |
150 |
63 |
|
|
406 |
|
|
|
Примірне двотижневе меню для харчування дітей в пришкільному таборі
грошова норма 82,00 грн
Назва страв
|
Вихід страви, г |
Енергоцінність ккал |
1 |
2 |
4 |
I тиждень |
|
|
Понеділок: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Запіканка морквяно-яблучна / бутерброд з сиром твердим та свіжими овочами |
100
15/20/ 30 |
131 |
Напій каркаде |
150 |
38 |
Фрукти/ ягоди свіжі |
70 |
45 |
Обід: |
|
|
Борщ зі свіжою капустою зі сметаною |
200/10 |
112 |
Фиш бол у соусі |
50/40 |
116 |
Овочева паєлья з куркумою /овочевий плов |
120 |
161 |
Узвар фруктовий |
150 |
111 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
|
|
785 |
Вівторок: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Грінка в яйці печена та овочі свіжі / бутерброд з яйцем , маслом вершковим і свіжими овочами |
40/20
20/5/10/30 |
141 |
Какао / кефір |
100 |
56 |
Фрукти / ягоди свіжі |
50 |
32 |
Обід: |
|
|
Салат зі свіжих огірків |
70 |
48 |
Суп гороховий |
200/10 |
156 |
Фрикаделька куряча |
40 |
70 |
Каша гречана |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Кисіль / компот фруктовий/ ягідний |
100 |
39 |
|
|
745 |
Середа: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Пудинг манний з бананом / каша молочно-шоколадна |
100/5 |
188 |
Чай |
150 |
- |
Фрукти / ягоди свіжі |
70 |
45 |
Обід: |
|
|
Овочі припущені / тушковані |
60 |
52 |
Суп зі свіжою капустою зі сметаною |
200/10 |
97 |
Плов з куркою |
150 |
276 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий |
150 |
63 |
|
|
792 |
|
|
|
Четвер: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Макарони відварені з сиром твердим |
100/15 |
196 |
Овочі свіжі |
50 |
10 |
Компот фруктовий /з родзинками |
100 |
33 |
Обід: |
|
|
Овочеве асорті |
70 |
14 |
Суп картопляний з рисом |
200 |
83 |
Биточок м’ясний |
40 |
156 |
Булгур/кускус |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій |
150 |
8 |
Фрукти, ягоди |
50 |
32 |
|
|
735 |
П’ятниця: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Бутерброд з сиром твердим запечений та овочі |
15/3/30 30 |
151 |
Напій апельсиновий / з цикорієм |
150 |
36 |
Фрукти свіжі |
75 |
48 |
Обід: |
|
|
Овочі свіжі |
100 |
20 |
Суп гречаний |
200 |
82 |
Тефтеля м’ясна |
40/30 |
203 |
Каша «Артек» |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Узвар фруктовий |
150 |
111 |
|
|
854 |
IІ тиждень |
|
|
Понеділок: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Бутерброд з яйцем/ омлетом/ з овочами свіжими |
20/5/20/30 |
144 |
Чай / напій травʼяний |
200 |
- |
Фрукти / ягоди свіжі |
100 |
64 |
Обід: |
|
|
Морква припущена |
75 |
57 |
Суп з макаронами |
200 |
97 |
Стіки / палички рибні |
40 |
64 |
Пюре картопляне |
120 |
125 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Сік фруктовий |
150 |
63 |
|
|
685 |
Вівторок: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Бутерброд з сиром твердим та овочами |
15/20/30 |
131 |
Напій каркаде |
100 |
38 |
Фрукти \ ягоди свіжі |
100 |
64 |
Обід: |
|
|
Овочеве асорті |
100 |
20 |
Суп гороховий |
200/10 |
156 |
Нагетси курячі / котлета |
40 |
88 |
Каша пшенична |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Компот фруктовий / кисіль |
150 |
39 |
|
|
739 |
Середа: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Ватрушка з сиром |
75 |
201 |
Чай |
150 |
- |
Фрукти / ягоди свіжі |
100 |
64 |
Обід: |
|
|
Салат з буряка з сухариками |
80 |
76 |
Суп з крупою |
200 |
83 |
Відбивна куряча |
40 |
108 |
Горохове пюре |
120 |
214 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Напій з цикорієм |
150 |
38 |
|
|
855 |
Четвер: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Бутерброд з куркою запеченою та овочі свіжі |
20/20/30 |
114 |
Фрукти / ягоди свіжі |
100 |
64 |
Обід: |
|
|
Суп селянський зі сметаною |
200/10 |
106 |
М’ясо свине тушковане |
30/30 |
115 |
Зрази картопляні з овочами / рагу овочеве |
120 |
129 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Узвар фруктовий |
150 |
111 |
|
|
710 |
П’ятниця: |
|
|
Сніданок: |
|
|
Макаронник з сиром кисломолочним / макарони з сиром твердим |
120 |
209 |
Овочі свіжі |
50 |
10 |
Напій лимонно - апельсиновий |
150 |
18 |
Обід: |
|
|
Салат зі свіжих овочів |
70 |
49 |
Борщ зі сметаною |
200/10 |
112 |
Фрикадельки м'ясні |
40/20 |
208 |
Каша гречана |
120 |
132 |
Хліб цільнозерновий |
30 |
71 |
Компот з ягід або фруктів |
150 |
39 |
|
|
848 |